Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl56g326kcal11.9g3g28.5g6.5g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g113g677kcal23.7g7.5g61g0g
Hermesetas, annos 5g23g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g452g194kcal44.3g1.8g0.5g0g
Voi 339g2457kcal4g1.4g275.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 113g373kcal2.3g3.4g39.5g0g
Kahvi mustana 100ml226g7.2kcal0.7g0.7g0.2g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g2.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2646g8068kcal173.8g35.6g810g13g
Valittu annoskoko1323g4034kcal86.9g17.8g405g6.5g
Annoskoko puolitettuna662g2017kcal43.5g8.9g202.5g3.3g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376