Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 163g226kcal30.6g0g11.4g0g
Kasvisliemikuutio 11g34kcal1.1g1.5g2.6g0.2g
Punajuuri 225g86kcal2.3g15.5g0.5g5.6g
Valkokaali keräkaali 155g43kcal1.8g6.3g0.3g3.3g
Juuriselleri 84g27kcal1.1g3.9g0.2g2.6g
Porkkana 51g17kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 563g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 65g20kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Basilika, kuivattu 0.6g1.4kcal0.1g0.1g0g0.2g
Timjami 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Persilja 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 3.9g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2646g911kcal76.4g66.8g30.4g29g
Valittu annoskoko1323g455kcal38.2g33.4g15.2g14.5g
Annoskoko puolitettuna662g228kcal19.1g16.7g7.6g7.3g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578