Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 250g796kcal60.9g114.2g4.7g22.2g
Vesi, vesijohtovesi 938g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Sipuli 38g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Pinaatti 94g13kcal1.5g0.4g0.3g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2650g1751kcal125.8g232.8g22.8g48g
Valittu annoskoko1325g876kcal62.9g116.4g11.4g24g
Annoskoko puolitettuna663g438kcal31.5g58.2g5.7g12g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385