Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1885g5842kcal320.4g1017.7g54.7g245g
Emmental, punaleima 17%1319g3826kcal448.5g0g224.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2639g4380kcal501.3g0g263.9g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g339g3053kcal0g0g339.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2262g459kcal13.6g85.9g6.8g31.7g
Sipuli (kuorittu)207g56kcal2.7g10g0.4g3.5g
Vesi, vesijohtovesi 754g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g38g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g38g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka452g484kcal4.5g113.1g0g5.4g
Oregano, kuivattu 7.5g23kcal0.8g1.6g0.8g3.2g
Valkosipuli 60g65kcal4.8g9.8g0.4g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g36378kcal2593.2g2476.2g1781g580.2g
Valittu annoskoko10000g18189kcal1296.6g1238.1g890.5g290.1g
Annoskoko puolitettuna5000g9094kcal648.3g619.1g445.3g145.1g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157