Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 13g29kcal0.6g2.2g1.8g0.7g
Persilja 2.5g0.7kcal0g0g0g0.2g
Oliiviöljy 6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Tomaatti 25g5.7kcal0.1g0.9g0.1g0.4g
Kurkku 23g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 50g93kcal2.3g15.9g2g0.8g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore6.3g1.6kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana266g379kcal6.4g40.6g20.4g4.8g
Valittu annoskoko133g189kcal3.2g20.3g10.2g2.4g
Annoskoko puolitettuna67g95kcal1.6g10.2g5.1g1.2g
Arvot/100g100g142kcal2.4g15.3g7.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73500