Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 64g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g8.1g26kcal0.9g5g0.2g1g
Siirappi 1.2g3.5kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 1.6g4.4kcal0.2g0.4g0.1g0.6g
Vehnälese 1.7g4kcal0.2g0.3g0.1g0.7g
Ruisjauho (Rainbow)5.8g19kcal0.6g3.7g0.1g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 49g168kcal5g34.3g0.6g1.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana266g472kcal13.8g89.2g4.8g9.6g
Valittu annoskoko133g236kcal6.9g44.6g2.4g4.8g
Annoskoko puolitettuna67g118kcal3.5g22.3g1.2g2.4g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.5g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885