Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi8.7g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.8g2.8kcal0.3g0.3g0g0g
Maito, Kevyt10g4.8kcal0.3g0.5g0.2g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl2.8g10kcal0.4g1.6g0.2g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 23g78kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Nautajauheliha 15%28g57kcal5g0g4.2g0g
Sipuli (kuorittu)24g6.6kcal0.3g1.2g0g0.4g
Riisi puuroutuva 8.9g30kcal0.5g6.7g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 15g22kcal1.9g0g1.6g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml8.7g13kcal0.2g0.2g1.3g0g
Paprikajauhe 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Valkopippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana266g463kcal22.4g56.2g15.8g3.6g
Valittu annoskoko133g232kcal11.2g28.1g7.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna67g116kcal5.6g14.1g4g0.9g
Arvot/100g100g174kcal8.4g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=110420