Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali75g16kcal0.9g2.5g0.1g1.6g
Viinietikka 3.1g0.6kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.9g7.7kcal0g0g0.9g0g
Sokeri3.8g15kcal0g3.7g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g19g4.1kcal0.2g0.8g0g0.4g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana267g89kcal2.2g14.2g2g4.2g
Valittu annoskoko133g44kcal1.1g7.1g1g2.1g
Annoskoko puolitettuna67g22kcal0.6g3.6g0.5g1.1g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.3g0.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124649