Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Basilika, tuore 1.9g0.5kcal0.1g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta6.2g29kcal2.5g0g2.1g0g
Auringonkukansiemen 6.2g37kcal1.4g0.8g3.1g0.4g
Oliiviöljy 11g99kcal0g0g11.2g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty56g79kcal2.9g15.7g0.4g1.9g
Broileri, rintafilee, nahaton 50g54kcal11.5g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana267g598kcal37g33.4g35g4.6g
Valittu annoskoko133g299kcal18.5g16.7g17.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna67g150kcal9.3g8.4g8.8g1.2g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.5g13.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217