Riisi-broilerigratiini

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Mle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)9g11kcal0.2g2.4g0g0.1g
Maito, Kevyt37g17kcal1.2g1.8g0.6g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 25g26kcal0.9g4.5g0.3g0.7g
Broileri, rintafilee, nahaton 44g47kcal10.1g0g0.7g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g19g67kcal5.2g0.4g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana268g336kcal35.2g18.2g13.4g1.6g
Valittu annoskoko134g168kcal17.6g9.1g6.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna67g84kcal8.8g4.6g3.4g0.4g
Arvot/100g100g126kcal13.2g6.8g5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381185