Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 9g27kcal1.6g4.3g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.2g1.2kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g28g17kcal0.4g3.7g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g18g26kcal0.2g1.1g2.3g0.1g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.2g0.1g0.4g
Ohrajauho 7.7g25kcal0.6g5g0.2g0.6g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 4.2g11kcal0.4g2g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana268g413kcal8.4g47.6g19.8g5.6g
Valittu annoskoko134g207kcal4.2g23.8g9.9g2.8g
Annoskoko puolitettuna67g103kcal2.1g11.9g5g1.4g
Arvot/100g100g154kcal3.1g17.8g7.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694