Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g120g459kcal18g90g3.6g9.8g
Hiiva, 50g30g18kcal3.9g0.3g0.1g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl150g525kcal21g96g4.7g8.3g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 7.2g29kcal0g7.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 540g1853kcal55g378.1g6.5g18.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g270kcal0g0g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2664g6309kcal195.8g1143.2g89.8g74g
Valittu annoskoko1332g3155kcal97.9g571.6g44.9g37g
Annoskoko puolitettuna666g1577kcal49g285.8g22.5g18.5g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073