Mexicolainen siika cheviche (Kevennys)

300g Siikaa filettä, mahdollisimman tuoretta
1kpl Vihreä chili
1kpl Punainen chili
200g Luumutomaattia
30g Punasipulia
50g Ruohosipulia
10g Limen kuorta
20g Limen mehua
5g Suolaa
1g Mustapippuria
5g Korianteria, tuoretta

Puhdista siikafileet ruodoista ja fileoi nahattomaksi.

Leikkaa fileet ohueksi suikaleeksi, tulitikku on hyvä koko esimerkki.

Laita nyt filesuikaleet astiaan ja puristan yhden limen mehu joukkoon.

Sekoita hyvin ja laita kylmään n. 20minuutiksi.

Nyt puhdista chileistä siemenet ja kuutioi pieneksi.

Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi, luumutomaatit viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi.

Yhdistä sipulit, tomaatit, kala, limen kuori ja korianteri.

Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna makujen tasaantua 30min.

Tarjoile hyvän ruis-chiabatan kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 167 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siika 600g602kcal103.1g0g20.6g0g
Chili paprika punainen90g36kcal1.8g8.1g0g0g
Luumutomaatti pirkka, 83g400g80kcal2.4g15.2g1.2g24g
Punasipuli, kuorittu, 100g60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Ruohosipuli, tuore100g27kcal1.4g3.8g0.6g1.1g
Lime, kuorittu, annos 50g60g22kcal0.4g1.3g0.7g1.7g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Korianteri, tuore, annos 20g10g2kcal0.2g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2664g1580kcal220.6g65g46.6g57.2g
Valittu annoskoko1332g790kcal110.3g32.5g23.3g28.6g
Annoskoko puolitettuna666g395kcal55.2g16.3g11.7g14.3g
Arvot/100g100g59kcal8.3g2.4g1.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=297521