Vadelmavinaigrette

1 kpl salottisipuli
1 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa (valkoista)
3 rkl hunajaa
1 1/2 dl vadelmia
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.

Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.

Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.

•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla.

Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.

•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa.

Sopii mainiosti myös marinointiin.

Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa.

Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi.

Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Tarzaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)159g43kcal2.1g7.6g0.3g2.7g
Oliiviöljy 63g561kcal0g0g63.4g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g227g256kcal1.6g52.1g0.1g0g
Viinietikka 227g47kcal0g1.1g0g0g
Pakastevadelma (Pirkka), annos 50g385g131kcal3.9g15.8g3.9g0g
Hunaja 272g898kcal1.4g219.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2664g3871kcal18g592.4g135.4g5.4g
Valittu annoskoko1332g1935kcal9g296.2g67.7g2.7g
Annoskoko puolitettuna666g968kcal4.5g148.1g33.9g1.4g
Arvot/100g100g145kcal0.7g22.2g5.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=319183