Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)84g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g29g30kcal2.3g4.7g0.2g0.6g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g501g115kcal7g17g2g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g13g29kcal0.4g3.3g1.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl251g852kcal5g7.5g87.7g0g
Katkarapu 451g308kcal65.1g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2670g2850kcal161.8g73g208.6g4g
Valittu annoskoko1335g1425kcal80.9g36.5g104.3g2g
Annoskoko puolitettuna668g712kcal40.5g18.3g52.2g1g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272528