Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot629g1823kcal88g6.3g163.5g0g
Sipuli (kuorittu)1198g323kcal15.6g57.5g2.4g20.4g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g599g180kcal6g24g1.8g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa3593g5030kcal991.6g0g89.8g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 898g3503kcal19.1g19.8g377.2g0g
Crowmoor siideri2994g1198kcal0g116.8g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)90g647kcal0.1g0.1g71.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g25406kcal2240.8g449g1413.2g40.8g
Valittu annoskoko10000g12703kcal1120.4g224.5g706.6g20.4g
Annoskoko puolitettuna5000g6352kcal560.2g112.3g353.3g10.2g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542