Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 53g173kcal0.3g42.4g0g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.7g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Tankoparsa, vihreä438g53kcal5.7g5.2g0.9g15.3g
Parsa 438g68kcal5.6g5.2g0.9g6.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Miniluumutomaatti, annos 250g219g44kcal1.3g7.2g0.7g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g2.6g0.5kcal0g0.2g0g0g
Rypsiöljy 8.7g77kcal0g0g8.7g0g
Ruohosipuli, tuore88g24kcal1.2g3.3g0.5g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2674g935kcal30.8g136.8g24g49.8g
Valittu annoskoko1337g468kcal15.4g68.4g12g24.9g
Annoskoko puolitettuna669g234kcal7.7g34.2g6g12.5g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346