Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 375g104kcal4.5g15.2g0.8g7.9g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)139g44kcal2.4g6.4g0.1g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g53g51kcal2.2g8.9g0.1g2.6g
Chili paprika punainen15g6kcal0.3g1.4g0g0g
Persilja3.8g0.5kcal0.1g0g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Paprika, punainen75g19kcal0.7g3.5g0.3g1.5g
Kasvisliemikuutio, Knorr7.5g21kcal0.6g0.7g1.8g0.1g
Porkkana 113g37kcal0.7g6.3g0.2g2.9g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)11g21kcal0.1g5.1g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 451g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 75g23kcal0.7g3.8g0.2g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2676g667kcal25.2g104.8g7.2g34.2g
Valittu annoskoko1338g334kcal12.6g52.4g3.6g17.1g
Annoskoko puolitettuna669g167kcal6.3g26.2g1.8g8.6g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325990