Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu31g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa17g50kcal3.8g0g3.8g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g17g100kcal4g1.1g9g0g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g34g19kcal3g1.7g0.1g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)6.7g38kcal1.5g1.3g3.3g0g
Seesaminsiemen10g57kcal2.7g1.1g4.8g0.9g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 5g16kcal1.5g0.4g1g1.5g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti5g29kcal1.2g0.7g2.3g0g
Psylliumkuitu, annos 6g1g0.5kcal0g0g0g0.8g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana268g734kcal42.4g14g57.6g6.4g
Valittu annoskoko134g367kcal21.2g7g28.8g3.2g
Annoskoko puolitettuna67g183kcal10.6g3.5g14.4g1.6g
Arvot/100g100g274kcal15.8g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202