Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow11g40kcal0.8g9g0.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g94g43kcal3g4.5g1.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 3.7g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.3g0kcal0g0g0g0.3g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g13g36kcal0.8g7.6g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana268g247kcal10g42.2g4g2g
Valittu annoskoko134g124kcal5g21.1g2g1g
Annoskoko puolitettuna67g62kcal2.5g10.6g1g0.5g
Arvot/100g100g92kcal3.7g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157