Savusiikapiirakka

Sekoita perunasosejauhe ja piimä keskenään.

Lisää öljy.

Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja nypi sitten sekaisin piimä-perunasoseen kanssa.

Lisää lopuksi vesi.

Voitele iso piirasvuoka (huom: halkaisija 27 cm). Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli.

Kun sipuli käytetään raakana, kannattaa huolehtia, että se on riittävän hienoa silppua.

Halutessasi voit kuullottaa sipulia kevyesti pannulla.

Leikkaa kala pieniksi paloiksi putsaten samalla ruodot pois.

Hienonna tilli.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 7.3g25kcal0.7g5.1g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.4g76kcal0g0g8.4g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 3.1g10kcal0.3g1.8g0.1g0.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%5.6g14kcal0.8g0.6g0.3g2.8g
Perunasosejauhe valmistamaton 7.5g28kcal0.4g5.5g0.3g0.5g
Maustamaton jogurttirahka (Milbona), annos 250g14g8.1kcal1.1g0.7g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)8.4g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Savusiika savukala17g20kcal3.5g0g0.6g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl11g10kcal0.2g0.5g0.8g0g
Ranskankerma, Milbona11g33kcal0.3g0.3g3.4g0g
Juustoraastesekoitus (Gouda+Edam) (Lidl), annos 100g8.4g28kcal2.1g0.2g2g0g
Raejuusto, velbo, lidl (Velbo), annos 100g11g9kcal1.5g0.2g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana268g552kcal24.4g30.6g34.6g7.8g
Valittu annoskoko134g276kcal12.2g15.3g17.3g3.9g
Annoskoko puolitettuna67g138kcal6.1g7.7g8.7g2g
Arvot/100g100g206kcal9.1g11.4g12.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234166