Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 400g176kcal2g25.6g2.4g13.2g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g140g59kcal13.7g0.6g0.1g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe200g578kcal2.4g112g0g80g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2680g1626kcal36.2g276.4g5g186.4g
Valittu annoskoko1340g813kcal18.1g138.2g2.5g93.2g
Annoskoko puolitettuna670g407kcal9.1g69.1g1.3g46.6g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=246888