Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu310g390kcal34g0.9g27.9g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa167g502kcal38.5g0g38.5g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g167g1004kcal40.1g11g90.3g0g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g335g194kcal30.1g16.7g0.7g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)67g381kcal15.3g13g33.2g0g
Seesaminsiemen100g565kcal27g11g48.4g8.6g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 50g162kcal14.6g3.5g10g15.4g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti50g285kcal12.3g7g23g0g
Psylliumkuitu, annos 6g10g5kcal0g0g0g8.3g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl17g151kcal0g0g16.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2680g7336kcal425.6g138.8g577.4g64.8g
Valittu annoskoko1340g3668kcal212.8g69.4g288.7g32.4g
Annoskoko puolitettuna670g1834kcal106.4g34.7g144.4g16.2g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202