Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen395g123kcal1.6g25.3g0.8g5.9g
Luumu kivetön, kuivattu 168g341kcal7g63g1.4g14.4g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala134g429kcal20.1g79.1g3.5g13.4g
Vehnäjauho puolikarkea 109g374kcal11.1g76.2g1.3g3.8g
Ruokasooda 15g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g54g322kcal12.9g3.5g28.9g0g
Ruokosokeri201g819kcal0g200.8g0g0g
Neilikka, annos 4g3.4g12kcal0.1g2.7g0.1g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g3.4g12kcal0.3g1.9g0.2g0.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.4g12kcal0.1g2.7g0.1g0g
Piimä AB Acidophilus Valio134g71kcal4.3g6g3.4g0g
Rypsiöljy 121g1067kcal0g0g120.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2680g7160kcal115g922.4g320.6g75.8g
Valittu annoskoko1340g3580kcal57.5g461.2g160.3g37.9g
Annoskoko puolitettuna670g1790kcal28.8g230.6g80.2g19g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=392082