Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 525g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi12g32kcal1g0.8g2.7g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g7g0.3kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%245g416kcal49g0g24.5g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g175g61kcal2.6g11.7g0.5g1.6g
Porkkana 70g23kcal0.4g3.9g0.1g1.8g
Selleri, annos 50g70g10kcal0.7g2.1g0g0g
Palsternakka 70g45kcal0.3g8.3g0.3g3.1g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)70g21kcal0.7g4.2g0.1g0.7g
Valkosipuli 11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 14g124kcal0g0g14g0g
Sokeri 7g28kcal0g7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2688g1581kcal112.8g86.2g84.8g17.2g
Valittu annoskoko1344g791kcal56.4g43.1g42.4g8.6g
Annoskoko puolitettuna672g395kcal28.2g21.6g21.2g4.3g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774