Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g315g98kcal2.9g22.7g0.4g0g
Peruna, keskikokoinen 60g140g84kcal2.1g18.2g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Oliiviöljy 19g167kcal0g0g18.9g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g20g24kcal0.5g1.2g1.8g0.3g
Valkoviinietikka (Rajamäen)11g2.1kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g2.1g4.5kcal0.2g0.6g0.2g0.8g
Mustapippuri, annos 1g0.7g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g70g182kcal10.5g0.1g15.4g0g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2695g1163kcal34.4g94.4g73.8g7.2g
Valittu annoskoko1348g581kcal17.2g47.2g36.9g3.6g
Annoskoko puolitettuna674g291kcal8.6g23.6g18.5g1.8g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850