Jauhelihamureke ala Mama (vähähiilarinen)

Sekoittele ensin kananmuna veden ja mausteiden kanssa sekä sulatetut suppilovahverot.

Lisää soijajauho, sekoita ja anna turvota/vetäytyä jonkin aikaa n. 15 minuuttia.

Lopuksi lisää jauheliha ja vaivaa taikina.

Jaa taikina kahteen osaa uunipellille kahdeksi pitkulaisen limpun malliseksi pötkylöksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin.

Uuni 175 ja aika n. 45-60minuuttia.

Maustemääriä voi suurentaa ja mausteita lisätä oman makutottumuksen mukaan ja tuoreet mausteet antavat voimakkaamman maun kuin jauhe ja purkkiversiot.

Jos en käytä sieniä teen aina itse voimakkaammin maustetun version ainakin sipulilla lisättynä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 120 grammaa

Arjamaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 84g187kcal14.7g0g14.3g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g7g2.1kcal0.1g0.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.2g0.4kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Soijajauho, Reformi vähärasvainen6.3g23kcal3.2g2.3g0.1g0.9g
Spice Up, Makea Chilikastike, annos 15g1.1g1.9kcal0g0.5g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)1.1g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana270g498kcal42.2g7g33.6g2g
Valittu annoskoko135g249kcal21.1g3.5g16.8g1g
Annoskoko puolitettuna68g125kcal10.6g1.8g8.4g0.5g
Arvot/100g100g184kcal15.6g2.6g12.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116683