Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g7.5g4.5kcal0.7g0.4g0g5.5g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g1.7g0.3kcal0g0g0g1.5g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Soijajauhot, Soyolk17g67kcal6.5g2.7g3.3g2g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g17g100kcal3.5g1.1g9g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g25g90kcal7g0.5g6.5g0g
Porkkana, tuore22g6.1kcal0.1g1.2g0g0.5g
Kananmuna kuorineen punnittu 45g56kcal4.9g0.1g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana270g651kcal45.4g12.6g45.6g19g
Valittu annoskoko135g325kcal22.7g6.3g22.8g9.5g
Annoskoko puolitettuna68g163kcal11.4g3.2g11.4g4.8g
Arvot/100g100g241kcal16.8g4.7g16.9g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063