Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 4.9g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.4g3.3kcal0g0g0.4g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Timjami 0.8g2.4kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Purjosipuli 7.3g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 4.2g0.9kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 5g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Tomaattisose tomaattipyree 4g3kcal0.2g0.5g0g0g
Puna-ahven savustettu 19g21kcal3.2g0g0.9g0g
Katkarapu 11g7.5kcal1.6g0g0.1g0g
Sinisimpukka vedessä 8.4g7.5kcal1.3g0.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana272g103kcal13.4g3.6g3.4g1.6g
Valittu annoskoko136g52kcal6.7g1.8g1.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna68g26kcal3.4g0.9g0.9g0.4g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203