Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi175g787kcal11.4g104.9g36.7g5.4g
Voi 66g476kcal0.8g0.3g53.3g0g
Maitosuklaa 175g940kcal17.7g87.4g57.7g0.1g
Pätkis minibites (140 g pussi)122g600kcal4.4g74.7g30.6g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton175g280kcal14g7g22.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.4g18kcal0g4.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 96g137kcal12g0.3g9.9g0g
Sokeri 13g53kcal0g13.1g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl175g630kcal3.5g4.7g66.5g0g
Liivatelehti, gelatiini350g1221kcal299.4g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2702g10281kcal726.4g593.4g555.4g11g
Valittu annoskoko1351g5141kcal363.2g296.7g277.7g5.5g
Annoskoko puolitettuna676g2570kcal181.6g148.4g138.9g2.8g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656