Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 563g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.4g13.4g0.5g5.6g
Kesäkurpitsa zucchini 244g44kcal1.4g6.1g1g1.7g
Sipuli 150g45kcal1.9g7.2g0.3g2.6g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 56g156kcal1.1g1.7g15.8g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 109g145kcal9.2g19.2g2.2g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2709g982kcal30.6g96.4g47.2g30.8g
Valittu annoskoko1355g491kcal15.3g48.2g23.6g15.4g
Annoskoko puolitettuna677g246kcal7.7g24.1g11.8g7.7g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906