Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)338g64kcal4.7g6.4g1.7g8.4g
Kukkakaali 135g33kcal2.4g3g0.4g3.1g
Jauheliha, sika-nauta 450g997kcal78.7g0g76.5g0g
Pekoni rasvainen 96g360kcal11.5g0g35.4g0g
Sinappi 36g47kcal1.6g5.1g2.2g0.6g
Oliiviöljy 30g269kcal0g0g30.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 113g371kcal2.3g3.4g39.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g101g27kcal1.3g4.9g0.2g1.7g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g56g84kcal9g0.6g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2709g4503kcal223g46.8g382.6g27.6g
Valittu annoskoko1354g2252kcal111.5g23.4g191.3g13.8g
Annoskoko puolitettuna677g1126kcal55.8g11.7g95.7g6.9g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178