Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 44g15kcal2g0.9g0.1g1.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 77g35kcal2.3g3.7g1.1g0g
Voi 2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.2g7.5kcal0.2g1.5g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 6g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 5.5g20kcal1.2g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana272g205kcal13g12.2g10.6g2.4g
Valittu annoskoko136g103kcal6.5g6.1g5.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna68g51kcal3.3g3.1g2.7g0.6g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g3.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632