Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.4g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g3.7g13kcal0.1g3g0g0.1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g3.1g11kcal0g2.6g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2.1g7.7kcal0.4g0.2g0.5g0.6g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA21g33kcal1.5g3.3g1.5g0g
Pandan tumma suklaa 150 g16g84kcal0.8g8.1g5g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl42g150kcal0.8g1.1g15.9g0g
Sokeri 6.3g25kcal0g6.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g5.2g2.1kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana273g836kcal13g79.6g50.6g1.4g
Valittu annoskoko137g418kcal6.5g39.8g25.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna68g209kcal3.3g19.9g12.7g0.4g
Arvot/100g100g306kcal4.8g29.2g18.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173905