Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g63g6.3kcal0.4g0.9g0.1g0.4g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L38g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 19g6.2kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Tilli, tuore 5g1.5kcal0.2g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana272g117kcal1.4g23.6g0.2g1g
Valittu annoskoko136g58kcal0.7g11.8g0.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna68g29kcal0.4g5.9g0.1g0.3g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108