Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 13g26kcal0.3g0.1g2.5g0.9g
Voi 1.6g12kcal0g0g1.3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 5.5g15kcal0.1g0.2g1.5g0g
Kesäkurpitsa zucchini 22g4kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g6.6g3.9kcal0.1g0.9g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g2g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana272g140kcal1.6g7.4g11g4g
Valittu annoskoko136g70kcal0.8g3.7g5.5g2g
Annoskoko puolitettuna68g35kcal0.4g1.9g2.8g1g
Arvot/100g100g52kcal0.6g2.7g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98164