Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g18g82kcal1.6g9.1g4.2g0g
Katkarapu 16g11kcal2.3g0g0.2g0g
Kesäkurpitsa24g4kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g3.9g2.1kcal0.1g0.3g0.1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 16g4.2kcal0.5g0.5g0g0g
Kananmuna, keitetty 8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.1g17kcal0.5g3.6g0.1g0.2g
Rypsiöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 2.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta3.1g14kcal1.3g0g1g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g39g102kcal11.7g0.8g5.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana274g536kcal38.4g30.2g29.2g0.8g
Valittu annoskoko137g268kcal19.2g15.1g14.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna69g134kcal9.6g7.6g7.3g0.2g
Arvot/100g100g196kcal14g11g10.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196