Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g133g85kcal4.7g0.3g33.3g0g
Sinappi (teollinen)53g69kcal2.3g7.5g3.2g0g
Viinietikka 100g21kcal0g0.5g0g0g
Sokeri 20g81kcal0g19.9g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 3.3g9kcal0.3g1.4g0.1g0.9g
Rypsiöljy 1038g9174kcal0g0g1037.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2720g18878kcal14.6g59.2g2148.2g1.8g
Valittu annoskoko1360g9439kcal7.3g29.6g1074.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna680g4720kcal3.7g14.8g537.1g0.5g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804