Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g225g1013kcal17.3g153g36g8.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)81g585kcal0.1g0.1g65g0g
Vadelma 213g87kcal2.1g8.7g1.7g7.9g
Maitorahka (Pirkka)313g206kcal37.5g12.5g0.9g0g
Vispikerma Flora 20%250g550kcal7.5g12.5g50g0g
Liivatelehti, gelatiini18g61kcal15g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g19g75kcal0.1g16.1g0.9g0g
Mustikka metsä- 244g107kcal1.2g15.6g1.5g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2723g5369kcal161.6g437g312g48g
Valittu annoskoko1361g2684kcal80.8g218.5g156g24g
Annoskoko puolitettuna681g1342kcal40.4g109.3g78g12g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739