Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 35g313kcal0g0g35.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Tomaatti, tuore131g27kcal0.8g5g0.4g1.8g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 175g557kcal42.6g79.9g3.3g15.6g
Vesi874g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g13g52kcal0.4g2.6g4.5g0g
Korianteri, tuore, annos 20g18g3.5kcal0.3g0.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2730g1990kcal93.2g191g88g40g
Valittu annoskoko1365g995kcal46.6g95.5g44g20g
Annoskoko puolitettuna683g498kcal23.3g47.8g22g10g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962