Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 810g7163kcal0g0g810g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g348g452kcal45.6g1g28.9g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl60g85kcal2.8g5.5g5.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)60g12kcal0g3.9g0g0g
Ruokasuola jodioitu 30g0.8kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2736g15451kcal97.6g22.8g1689.2g0.2g
Valittu annoskoko1368g7725kcal48.8g11.4g844.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna684g3863kcal24.4g5.7g422.3g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485