Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 25g12kcal0.1g2.1g0g0.5g
Vispikerma Flora 20%31g69kcal0.9g1.6g6.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Valkuainen (100g)6.2g2.6kcal0.6g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen13g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Keltuainen, 20g, annos 20g6.2g4kcal0.2g0g1.6g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen16g112kcal0g0g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana274g713kcal7g80.8g40.8g1.8g
Valittu annoskoko137g357kcal3.5g40.4g20.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna69g178kcal1.8g20.2g10.2g0.5g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.5g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147