Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Purjosipuli 3.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g28g17kcal0.4g3.7g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.3g2kcal0g0.4g0g0.2g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.2g3.8kcal0.1g0.4g0.2g0g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)23g27kcal4.5g0g0.8g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)11g10kcal0.1g0.4g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana274g153kcal10.8g12g6.2g1.4g
Valittu annoskoko137g76kcal5.4g6g3.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna69g38kcal2.7g3g1.6g0.4g
Arvot/100g100g56kcal3.9g4.4g2.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904