Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 5.6g4.2kcal0.7g0.1g0g0.4g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g23g65kcal2.2g12.8g0.5g4.5g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit7.9g32kcal3.1g1.3g1.6g1.2g
Maito, Kevyt56g26kcal1.8g2.7g0.8g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen6.7g31kcal1.3g0.1g2.8g2.1g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g2.2g13kcal0.6g0.2g1.2g0.3g
Ruokaöljy keskiarvo 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai27g95kcal3.2g19.2g0.6g0.8g
Vehnälese 2.7g6.2kcal0.4g0.4g0.1g1g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g0.7g0.8kcal0g0.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana274g645kcal26.6g73.8g26.4g21.6g
Valittu annoskoko137g322kcal13.3g36.9g13.2g10.8g
Annoskoko puolitettuna69g161kcal6.7g18.5g6.6g5.4g
Arvot/100g100g235kcal9.7g26.9g9.6g7.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218