Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai19g65kcal2.2g13.2g0.4g0.6g
Oivariini, 60 (100g)14g75kcal0.1g0.1g8.2g0g
Vesi5.5g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%19g54kcal6.3g0g3.2g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g22g15kcal2.4g0.5g0.3g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g14g23kcal4.8g0g0.3g0.1g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kanamuna, paistettu (pirkka)12g27kcal1.6g0.1g2.2g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g22g26kcal0.7g1.1g2.2g0g
Persilja 5.5g1.5kcal0.1g0.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana275g576kcal36.6g30.8g33.6g2.4g
Valittu annoskoko137g288kcal18.3g15.4g16.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna69g144kcal9.2g7.7g8.4g0.6g
Arvot/100g100g210kcal13.3g11.2g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891