Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 25g8.3kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Parsakaali, keitetty, suolaa 13g4.3kcal0.6g0.2g0g0.3g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 19g4.5kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 13g2.7kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g13g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl25g21kcal0.4g1.1g1.8g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g9g26kcal1.8g0g2.1g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]13g41kcal3.4g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana275g227kcal14g8.8g14.4g3.6g
Valittu annoskoko138g114kcal7g4.4g7.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna69g57kcal3.5g2.2g3.6g0.9g
Arvot/100g100g83kcal5.1g3.2g5.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758