Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr32g39kcal6.5g0g1.4g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.6g4.5kcal0.2g0.3g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 73g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 7.3g40kcal0.1g0g4.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.7g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Sinappi, mieto, meira 125g1.5g2.4kcal0.1g0.3g0.1g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)1.5g1.2kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana276g215kcal15.2g10g12.8g1g
Valittu annoskoko138g108kcal7.6g5g6.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna69g54kcal3.8g2.5g3.2g0.3g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869