Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 249g116kcal1.2g20.9g0.5g4.7g
Vispikerma Flora 20%312g686kcal9.3g15.6g62.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g4.9g0g0g
Sokeri 159g645kcal0g158.8g0g0g
Valkuainen (100g)62g26kcal6.1g0.9g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen125g41kcal4.1g6.1g0g0g
Leivinjauhe 13g22kcal0.6g4.7g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 122g417kcal12.4g85.1g1.5g4.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g62g40kcal2.2g0.1g15.6g0g
Sokeri 106g430kcal0g105.9g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen156g1122kcal0g0g124.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2740g7129kcal71.8g806g409.4g18.2g
Valittu annoskoko1370g3565kcal35.9g403g204.7g9.1g
Annoskoko puolitettuna685g1782kcal18g201.5g102.4g4.6g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147