Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 283g96kcal8.6g13.8g0.3g0g
Hiiva 25g18kcal3.2g0.3g0.1g1.7g
Sokeri 75g306kcal0g75.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 510g1751kcal52g357.3g6.1g17.9g
Margariini 80 % laktoositon 61g428kcal0.4g0g48.2g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 207g1822kcal1.3g0.8g205.1g0g
Sokeri 170g688kcal0g169.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2744g10336kcal141.4g1233.8g528g39.2g
Valittu annoskoko1372g5168kcal70.7g616.9g264g19.6g
Annoskoko puolitettuna686g2584kcal35.4g308.5g132g9.8g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853