Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 250g83kcal1.6g14.1g0.5g6.5g
Parsakaali, keitetty, suolaa 125g43kcal5.7g2.4g0.4g3.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 188g45kcal3.4g4.1g0.6g4.3g
Sipuli (kuorittu)94g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 125g27kcal0.8g3.7g0.6g1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g125g25kcal0.8g4.8g0.4g1.8g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl250g213kcal3.5g11g17.5g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g94g263kcal17.8g0g20.6g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]125g413kcal33.8g0g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2750g2272kcal137.2g89.2g141.6g36.6g
Valittu annoskoko1375g1136kcal68.6g44.6g70.8g18.3g
Annoskoko puolitettuna688g568kcal34.3g22.3g35.4g9.2g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758